Jens Bassa achtste in Omloop van Schijndel

Sport 336 keer gelezen

REGIO • Jens Bassa is zondag achtste geworden in de Omloop van Schijndel.

De Goudriaanse nieuweling probeerde in de laatste ronde nog te ontsnappen, maar dit was vanwege de harde wind onbegonnen werk. Er stonden in Schijndel 100 renners aan het vertrek.

De juniorenkoers in Schijndel werd ingekort. Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf) werd namens RC Jan van Arckel 35e, Noël Luijten (Merkerk) 36e. Menno Vonk (Meerkerk) en Ruben Blom (Tienhoven) moesten wegens ziekte verstek laten gaan.

Opkomende griep
De Jan van Arckel-jeugd reed de derde wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Lisa Leeuwesteijn (Arkel) stond in categorie 5 gereed om te starten, maar zag daar op het laatste moment vanaf wegens een opkomende griep. Sem van Wijngaarden (Hardinxveld) werd 25e in categorie 6, Davida van Wilgen (Arkel) 28e. In categorie 7 kwam Ruben Bassa (Noordeloos) als veertiende over de meet.

Zondag was de eerste KNWU-jeugdwedstrijd van het seizoen in St. Willebrord. Christiaan van Rees (Groot-Ammers) eindigde als derde in categorie 7, een koers die vanwege de toenemende wind werd ingekort. Mees Bassa (Goudriaan) en Daan Hartog (Giessenburg) zagen hun wedstrijd om dezelfde reden worden geannuleerd.