• Veel recreanten van De Put zijn boos over de plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten.
• Veel recreanten van De Put zijn boos over de plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten. Foto: Geurt Mouthaan

Nog geen besluit college over camping De Put

Algemeen 1.309 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het college van burgemeester en wethouders van Molenlanden heeft dinsdag 5 maart tijdens de wekelijkse collegevergadering nog geen besluit genomen over camping De Put. De eigenaar wil er arbeidsmigranten huisvesten.

Burgemeester en wethouders vinden verder onderzoek nodig naar een combinatie van verblijfsrecreatie en huisvesting van tijdelijk personeel op het terrein in Ottoland. Sinds enkele maanden is Hans Kramer eigenaar van de camping. Hij diende een principeverzoek in om de vestiging van tijdelijk personeel en arbeidsmigranten mogelijk te maken. 

Belang
De gemeente ontving in 2018 een principeverzoek voor het realiseren van 150 standplaatsen (in twee fases) voor huisvesting van tijdelijk personeel op camping De Put in Ottoland. De camping is nu bestemd voor 'verblijfsrecreatie'. Structurele huisvesting van tijdelijk personeel is binnen het huidige bestemmingsplan niet mogelijk. 

De gemeente Molenlanden wil daarom nader onderzoek doen en nagaan hoe een balans gevonden kan worden tussen de belangen van lokale ondernemers die behoefte hebben aan huisvestingsmogelijkheden voor tijdelijk personeel en de behoefte aan mogelijkheden voor verblijfsrecreatie.

Woningmarkt
In het onderzoek worden ook meer algemene beleidsvraagstukken meegenomen rondom verblijfsrecreatie en flexwonen, zoals hoe om te gaan met de huisvesting van arbeidsmigranten en de druk op de woningmarkt.

Draagvlak
De gemeente vindt het van belang dat er gestreefd wordt naar voldoende draagvlak voor het principeverzoek. Het college van burgemeester en wethouders verwacht van de initiatiefnemer dat hij hiervoor zelf in gesprek gaat met de verschillende betrokken partijen op en in de omgeving van camping de Put.

Planning
Het is aan de gemeente om een belangenafweging te maken. Als het proces volgens planning verloopt, verwacht het college medio juni een besluit te kunnen nemen over het (eventueel gewijzigde) principeverzoek. 

Meer informatie is te vinden op: http://www.molenlanden.nl/camping-de-put

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden