• Anne van Soest, die dit jaar nog aanblijft voor een goede overdracht, sprak de scheidende bestuursleden toe.
• Anne van Soest, die dit jaar nog aanblijft voor een goede overdracht, sprak de scheidende bestuursleden toe. Foto: Mieneke Lever

Doorstart voor hulpstichting Roemenië

Algemeen 711 keer gelezen

LEXMOND /HEI-EN BOEICOP • Maandag presenteerde zich tijdens de open avond van de Stichting 'Vrienden van Roemenië' van beide dorpen een geheel nieuw bestuur. Een verrassing, omdat het afgelopen jaar veel is gesproken en nagedacht over de voortgang van het projectwerk van de stichting.

Meerdere bestuursleden gaven aan hun functie neer te willen leggen na twintig jaar intensieve samenwerking met de partners in Roemenië. Er was duidelijk sprake van afbouwen: in 2018 zouden  de laatste transporten plaatsvinden en alleen het project maaltijdvoorziening voor ouderen en kwetsbaren zou voorlopig nog gefinancierd blijven.

Toch bleek daarover het laatste woord nog niet gezegd. De teleurstelling over het stoppen van de transporten bleek groot. Na een bezoek van enkele betrokkenen aan het werkgebied bleek de schrijnende noodzaak van hulpverlening. Johan Bikker vertelt hierover: "Er is nog altijd sprake van een achtergebleven gebied, hulp aan die mensen daar blijft echt nodig. Ik heb toegezegd mij garant te stellen voor drie transporten en nog wat deelladingen per jaar."

Inmiddels is Peter Kleppe toegetreden als voorzitter, Netty de Groot als secretaris en Heidi Huiting als penningmeester, aangevuld met de leden Johan Bikker (2e voorzitter), Anton Langerak en Jan van Zessen.

Op dit moment is er behalve kleding vooral behoefte aan artikelen van minder omvang en gewicht. Er wordt hierbij gestreefd naar meer kwaliteit van de goederenstroom. Hiermee hoopt de stichting op hogere verkoopprijzen in de lokale winkels zodat er extra geld overblijft om het maaltijdproject Meals on Wheels, dat in een grote behoefte voorziet, uit te kunnen breiden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden