• Een deel van 'de buit' van Renée Pijpers.
• Een deel van 'de buit' van Renée Pijpers. Foto: Renée Pijpers

Vier volle vuilniszakken zwerfvuil nabij Hoornaar

Algemeen 1.326 keer gelezen

HOORNAAR • Al lange tijd ergert Renée Pijpers zich enorm aan het afval in de berm langs de weg die vanuit Hoornaar via de Groeneweg en de Hoogbloklandseweg naar Gorinchem gaat. Ze besloot de handen uit de mouwen te steken en haalde dubbel zoveel vuil op als verwacht.

"De bermen zijn nu nog kaal waardoor de blikjes en flessen je tegemoet schitteren als de zon schijnt", vertelt Renée. Afgelopen maandag, gesteund door het mooie weer, besloot ze er zelf wat aan te gaan doen.

"Gewapend met fiets, handschoenen en twee vuilniszakken ben ik buiten de bebouwde kom begonnen met rapen. Hoe vaak ik niet af moest stappen omdat er weer wat lag! Halverwege moest ik naar huis om nieuwe vuilniszakken te halen. Aan het eind van de rit had ik vier vuilniszakken vol met onder andere 115 blikjes, waarvan heel veel bierblikken en energydrank, 40 plastic flesjes en veel lege sigarettenpakjes, 5 lege bierflesjes en scherven van een fles sterke drank. Verder nog allerlei drinkkartonnetjes, plastic verpakkingen, een wieldop, een spatlap van een auto, een kettingkast en purschuim, eigenlijk te veel om op te noemen."

"Het blijkt heel moeilijk te zijn om iets wat leeg is bij je te houden en thuis weg te gooien", concludeert Renée. "Ik vind dit asociaal gedrag en dit is echt niet iets wat alleen de scholieren doen."

De Hoornaarse moest even een drempel over om aan haar schoonmaakactie te beginnen, maar ze heeft er geen spijt van. "Het voelt eerst wat gek, maar het geeft een voldaan gevoel als je ziet dat het in ieder geval voor even wat schoner is geworden."

Ze besluit: "Laten we met elkaar proberen het mooi te houden in onze prachtige Alblasserwaard, spreek elkaar erop aan en buk ook eens om wat troep van een ander op te rapen. Ik had er in ieder geval wel een dag spierpijn voor over."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden