Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Eén van de bussen van de Twee Provinciën.
• Eén van de bussen van de Twee Provinciën.

Herinneringen aan de Twee Provinciën

  •   1004 keer gelezen

REGIO • Herman van 't Hoogerhuijs uit Krimpen aan den IJssel heeft het initiatief genomen om een historisch boek uit te brengen over busonderneming De Twee Provinciën.

Dit jaar is het alweer 45 jaar geleden dat deze busonderneming opging in Verenigd Streekvervoer Westnederland. Daarmee verdween een vervoerbedrijf dat meer dan 30 jaar lang gezichtsbepalend is geweest voor de Alblasser-, Krimpener- en  Lopikerwaard, de Vijfheerenlanden en Oost-IJsselmonde. De TP, zoals het logo op de bussen luidde, stond bekend om zijn omvangrijk en gevarieerd wagenpark, al sloeg op den duur de standaardisering wel toe.

Over dit wagenpark is veel documentatie beschikbaar, en het lijkt mogelijk die tot een brochure of een boek te verwerken, mits daarvoor voldoende belangstelling bestaat. Te denken valt aan een rijk geïllustreerde uitgave van zo'n honderd pagina's tegen een prijs van rond de 20 euro per stuk. Wie het initiatief steunt, kan contact opnemen met Herman van 't Hoogerhuijs via hoog6418@kpnmail.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK