Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Textielinzameling

  •   45 keer gelezen

Dinsdag 19 februari kunt u textiel dat u niet meer wilt gebruiken op straat zetten. Het textiel kunt u in de textielzak doen die u in de brievenbus krijgt of heeft gekregen. U kunt naast het doneren van kleding ook ander huishoudelijk textiel op laten halen zoals hand- of theedoeken. Zelfs textiel met een vlek of scheur mag gedoneerd worden.

Heeft u deze textielzak niet ontvangen? Dan kunt u ook een standaard huisvuilzak of andere plastic zak gebruiken. Zorg er wel voor dat de zak goed herkenbaar is als textielzak. Dit kunt u doen door een briefje op de zak te plakken met de tekst 'Textiel'.

Vóór 07.30 uur buitenzetten
Zorg ervoor dat uw textielzak vóór 07.30 uur op de inzamel locatie staat. Medewerkers van Avres halen de zakken op. Om vervuiling van de kleding te voorkomen is het raadzaam de zak goed dicht te binden.

Wat mag er wel en niet in de textielzak?
Al het textiel mag in de zak gedoneerd worden, zoals T-shirts, gympen en lakens. Let hierbij op dat schoeisels per paar gebonden moeten zijn en dat de zak gesloten aangeboden dient te worden.

Boven- en ondergrondse textielcontainers
Behalve tijdens de huis-aan-huis inzameling kunt u uw textiel ook deponeren in de boven- en ondergrondse textielcontainers in uw woonplaats. Wanneer u op een van de afvalbrengstations bent, kunt u het textiel ook hier aanbieden.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de kledinginzameling? Bel dan met telefoonnummer 0570 62 49 64.

Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK