Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Eerste lezing over 'Bodem als basis' op Wellantcollege Ottoland

  •   389 keer gelezen

OTTOLAND • Peter Vanhoof (Organic Forest) heeft op donderdag 17 januari de aftrap gedaan van een serie bijeenkomsten rondom het thema bodem.

Tijdens zijn interessante lezing in het Wellantcollege in Ottoland, onder het motto 'Meten is Weten, Gissen is Missen', legde Peter uit hoe de symbiose tussen plant en bodemleven verloopt. En hoe je van dit ecosysteem gebruik kunt maken om zo economisch mogelijk te boeren. Dit alles ondersteund door meetresultaten, die duidelijk maken hoe het bodemmilieu de gezondheid van grasland, dus ook van het vee, bepaalt.

Op 29 januari staat de volgende lezing gepland. Nick van Eekeren van het Louis Bolk instituut richt zich in het bijzonder op de veehouderij in de veenweiden. Na de lezingen worden er vier verdiepende workshops aangeboden aan regionale agrariërs begeleid door Coen ter Berg, Edith Finke, Rene Jochems.  Ze zullen vooral praktisch ingericht worden met aandacht voor de bodem van deze regio.

De data voor de workshops zijn 7 en 14 februari en 7 en 14 maart. De workshops starten steeds om 13.00 uur. Opgeven via: ottoland@wellant.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK