Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

GlasDraad: juridische bezwaren tegen procedure aanleg glasvezel Molenwaard

Algemeen 1.361 keer gelezen

MOLENLANDEN • GlasDraad BV uit Den Haag heeft juridische bezwaren ingediend tegen de selectieprocedure voor de aanleg van glasvezel in de voormalige gemeente Molenwaard. Deze week heeft het bedrijf een overleg hierover met het Molenlandse college.

Pieter van Grunsven, CEO van GlasDraad BV, bevestigt dit. Op de inhoud van de bezwaren wil hij nog niet ingaan. "Daarvoor wil ik eerst het gesprek afwachten."

Johan Quik, wethouder van Molenlanden, geeft aan dat de gemeente nog meer informatie wil over de juridische bezwaren. "Wij onderzoeken momenteel of de bezwaren terecht zijn. Om dat te kunnen beoordelen, hebben we aanvullende gegevens nodig. Daar hebben we om gevraagd en we zijn in afwachting van een reactie."

Garantie
Mochten de bezwaren terecht zijn, dan wordt de procedure zoals die is ingezet opnieuw bezien. Een garantie dat 5 februari als datum waarop de gemeente duidelijk maakt wie het glasvezelnetwerk aan mag leggen, kan hij dan ook niet geven. "We doen er alles om het op zo kort mogelijke termijn rond te krijgen. We zijn echter gebonden aan spelregels en zorgvuldigheid gaat boven de tijdsduur. Daar is uiteindelijk iedereen bij gebaat."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden