Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Doe Mee! Molenlanden

Bram Visser over Funda-opmerking Arkel: 'Een harde en misplaatste grap'

  •   3259 keer gelezen

ARKEL • 'Een harde en misplaatste grap'. Zo definieert Bram Visser zijn uitspraak van eind januari 2017 over Funda. In het raadsdebat over een mogelijke ontkoppeling van Arkel zei Visser dat inwoners die zo graag bij Gorinchem willen horen, vooral eens op Funda moesten kijken.

In 2017, kort na het doen van de gewraakte uitspraak, liet Visser in een reactie weten: "Mijn opmerkingen over Funda waren bedoeld als een kwinkslag; blijkbaar is dat niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Nee, ik heb er niet van wakker gelegen en neem dan ook geen letter terug van wat ik gezegd heb."

In een gesprek aan de keukentafel van de historische vereniging Arkel keek Bram Visser, sinds kort namens de VVD wethouder in de nieuwe gemeente Molenlanden, deze week met enkele inwoners uit Arkel en Schelluinen terug op deze turbulente periode, zo meldt Doe Mee! Molenlanden op hun Facebook-pagina.

Genegeerd
Angeline van Vlierden laat daarop weten positief op het gesprek terug te kijken. "Een goed en positief gesprek. Ik heb duidelijk gemaakt hoe we ons genegeerd voelden door de Giessenlandse politiek. Dat deed pijn. De uitspraak over Funda maakte het nog erger. Goed dat Bram Visser daarover in gesprek wilde en ook aangaf dat de gemeenteraad dit dossier niet goed opgepakt heeft." 

Ook Lenneke Vermeulen vond het gesprek waardevol. "We hebben ons hart kunnen luchten en ik heb ook de indruk dat het ontvangen is. Het is nu aan Bram om te laten zien hoe hij dat verder oppakt. Maar ik heb daar een goed gevoel bij." 

Publieke excuses
Berend Buddingh', inwoner van Arkel en raadslid van Doe Mee! Molenlanden, initieerde het gesprek. "Dit was even nodig. Zo'n uitspraak moet niet boven de markt blijven hangen. Een goed gesprek daarover leidt daarbij tot meer dan obligate publieke excuses. En nu door!" 

Bram Visser gaf ook het belang van het gesprek aan. "Van hoe we het toen aangepakt hebben, valt het nodige te leren. Dat is me vandaag nog eens duidelijk geworden. Dat neem ik mee en ik hoop dat men daar straks de resultaten van ziet."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK