Afbeelding
Foto: Wasko

VV Groot-Ammers nieuwe thuisbasis van Wasko

Algemeen 1.518 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Wasko Kinderopvang en voetbalvereniging Groot-Ammers hebben de intentie uitgesproken om met ingang van 4 maart een Sport BSO te starten op het terrein van VV Groot-Ammers.

De Groene BSO zal met ingang van 4 maart een Sport BSO worden voor kinderen vanaf groep 3. De kinderen van groep 1 en 2 worden met ingang van die datum opgevangen op locatie 't Ooievaarsnest te Groot-Ammers. Ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers zijn enthousiast.

"We zijn ontzettend blij met deze nieuwe locatie", aldus Kirsten Koppelaar, teamleider Wasko Kinderopvang. "Bij ons ontdekken kinderen de lol van samen in beweging zijn en buiten spelen. Onder aanmoediging van pedagogisch medewerkers die zelf lekker actief meedoen. We proberen zoveel mogelijk de kinderen mee naar buiten te nemen. Om spelenderwijs kennis te maken met verschillende sporten of om samen een nieuw spel te bedenken en uit te voeren. We zullen het sporten en buiten spelen zo veel mogelijk stimuleren. Ook is er ruimte voor creativiteit en even lekker chillen."

Frits van Drenth , voorzitter van VV Groot-Ammers, is ook enthousiast: "De missie en visie van Wasko sluiten aan bij die van onze vereniging. Ook komen we tegemoet aan de wensen vanuit de gemeente om kinderen meer te laten bewegen."

Geschikte locatie
Wasko heeft de afgelopen tijd gezocht naar een geschikte locatie. De samenwerking tussen de Groene BSO met Stichting tot beheer van Land van Remus wordt na tien jaar beëindigd. De Groene BSO wordt een Sport BSO. De kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid waar ouders en kinderen behoeften aan hebben, blijft.

Wasko vindt samen bewegen gezond en goed voor de sociaal emotionele en motorische ontwikkeling. Door te sporten leren kinderen spelenderwijs nieuwe technische vaardigheden, samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels. Ze leren omgaan met winst en verlies en ook respect hebben voor elkaar en sportief gedrag. Dit stimuleert zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, weerbaarheid en doorzettingsvermogen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden