Afbeelding
Foto: Bert Bons

Provincie gaat bushalte naast A27 bij Meerkerk veiliger maken

Algemeen 2.499 keer gelezen

MEERKERK • De provincie Zuid-Holland gaat onderzoek doen naar manieren om de onlangs aangelegde bushalte nabij de A27 veiliger te maken.

In de week na de kerstvakantie worden er waarschuwingsborden langs de weg geplaatst om automobilisten te attenderen op de gewijzigde verkeerssituatie.

"Daarnaast wordt in samenwerking met onder andere de wegbeheerder gekeken welke maatregelen op korte termijn genomen kunnen worden om de veiligheid op het knooppunt binnen de bestaande situatie te verbeteren", meldt een woordvoerder van de provincie.

Gedacht kan worden aan maatregelen om de snelheid van het autoverkeer rondom de oversteekplaatsen verder terug te brengen en maatregelen om het kruispunt overzichtelijker te maken.

Naar verwachting kunnen deze maatregelen in het eerste kwartaal van 2019 gerealiseerd worden.

Met name de oversteek over de drukke Provincialeweg wordt als gevaarlijk ervaren. Reizigers die met de fiets naar de bushalte komen, moeten na het parkeren van hun tweewieler de N214 oversteken om bij de halte voor de streekbus en de buurtbus van Qbuzz te komen.

De halte is in november en december aangelegd vanwege de nieuwe dienstregeling van de nieuwe vervoerder Qbuzz, maar er kwam al snel kritiek op de slechte veiligheidssituatie voor passagiers die van deze halte gebruik moeten maken.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden