Afbeelding

Provincie voert werkzaamheden uit aan provincialewegen tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk

Algemeen 1.652 keer gelezen

MOLENLANDEN • De provincie Zuid-Holland voert vanaf januari tot eind van het jaar werkzaamheden uit aan de N480 vanaf het kruispunt met de Nieuwe Zijdeweg tot aan het eind van de N479 bij Bergstoep.

De eerste werkzaamheden worden vanaf januari 2019 uitgevoerd. De voornaamste werkzaamheden zijn het verbeteren van diverse fietsoversteekplaatsen en het plaatsen van maximumsnelheidsborden langs de weg. Daarnaast wordt een inhaalverbod ingesteld.

Verkeershinder
Er is geen omleiding voor het verkeer tijdens de werkzaamheden in fase 1. De werkzaamheden worden steeds vanaf 1 rijstrook uitgevoerd zodat doorgang in beide richtingen via een om-en-om regeling gegarandeerd blijft.

De werkzaamheden van de tweede fase starten eind april . Zo wordt de weg verbreed en het asfalt vernieuwd op de N480 en de N479. Het kruispunt N480/Randweg en het kruispunt N480/N479 worden opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarnaast worden verschillende duikers vernieuwd die onder de weg lopen en op enkele plaatsen wordt de openbare verlichting langs de weg gemoderniseerd. 

Faunapassage
Ook het onderhoud aan de brug op de N481 start in deze fase. Tot slot wordt een faunapassage – een onderdoorgang waar dieren onder de weg door kunnen – toegankelijker gemaakt.

In de tweede fase worden ingrijpendere werkzaamheden uitgevoerd die meer hinder voor verkeer en omgeving veroorzaken. We doen er alles aan om overlast te beperken. Te zijner tijd volgt meer informatie over de definitieve planning, verkeershinder, omleidingen en verdere voorlichting wat betreft de werkzaamheden in de tweede fase.

Informatie
Meer informatie over de vervolgwerkzaamheden is te vinden op www.zuid-holland.nl/N480

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden