Afbeelding
Foto: Nico van Ganzewinkel

Van Tilburg gaat door als eenmansfractie Lokaal Alert in raad Vijfheerenlanden

Algemeen 600 keer gelezen

VIANEN • Harry van Tilburg gaat verder als eenmansfractie Lokaal Alert in de gemeenteraad van Vijfheerenlanden.

Harry van Tilburg stond bij de gemeenteraadsverkiezingen op nummer twee van de kieslijst van VHL Lokaal. Van Tilburg bracht het nieuws naar buiten dat de lijsttrekkers van de acht fracties niet verder wilden met burgemeester Wim Groeneweg als waarnemend burgemeester voor de gemeente Vijfheerenlanden. Door hier in het openbaar tegen te protesteren, voelde het bestuur van VHL Lokaal genoodzaakt om Van Tilburg als lid te royeren. 

Om de coalitievorming niet te verstoren, stelde Van Tilburg zijn besluit om wel of niet door te gaan als raadslid uit. Inmiddels is er meer duidelijkheid.

Vanuit de achterban ontving Van Tilburg naar eigen zeggen veel steunbetuigingen en verzoeken om vooral door te gaan met zijn raadswerk. Dit deed Van Tilburg veel goed en heeft hem ertoe doen besluiten als gekozen volksvertegenwoordiger door te gaan.

Van Tilburg koos voor zijn eenmansfractie de naam 'Lokaal Alert', het is naam van de 'oude' lokale partij van Vianen die op is gegaan in VHL Lokaal. Door de fusie van Lokaal Alert, VKG
Zederik en Leerdam 2000 tot VHL Lokaal viel de naam Lokaal Alert vrij. Volgens de Kieswet mag Van Tilburg deze naam voeren, zo zocht hij uit.

Harry van Tilburg schrijft in een persbericht dat hij zijn zetel niet heeft 'teruggegeven' aan VHL Lokaal, omdat het partijbestuur eenzijdig het besluit genomen heeft om hem uit de partij te zetten. 

De raadsleden worden in de vergadering van woensdag 2 januari officieel geïnstalleerd. Van Tilburg: "De komende weken benut ik om mijn achterban te organiseren en afspraken te maken hoe inhoud gegeven wordt aan de toegezegde steun. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen. Dit geeft mij moed en vertrouwen om verder te gaan als eenmansfractie."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden