Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Illegaal gokken, zwaar illegaal vuurwerk en een vuurwapen in Sliedrecht

  •   1305 keer gelezen

SLIEDRECHT • Bij invallen tijdens horecacontroles in Sliedrecht vond de politie grote geldbedragen, zwaar illegaal vuurwerk en een gasdrukgeweer. Ook werd er illegaal gegokt.

Verschillende cafés kregen een bezoek van een team van Politie, Belastingdienst, Douane, Voedsel en Warenautoriteiten en de gemeente.

Bijzondere Opsporingsambtenaren van de gemeente Sliedrecht zagen meteen dat er illegaal werd gegokt. 'Een laptop,  printer en diverse bonnetjes met daarop bedragen en voetbalclubs duidden allemaal op illegaal gokken en dus op overtredingen van de Wet op de Kansspelen', meldt de politie in een persbericht.

Belastingschuld
Dit was niet alles; ook vond het team ruim 10.000 euro cash. Het bedrag en ook nog twee voertuigen zijn in beslag genomen in verband met een openstaande belastingschuld. Een verdere zoektocht door het café leverde in de kelder illegaal vuurwerk op. Ook lagen er nog een soort viagrapillen achter de bar.

Vanwege het vermoeden van witwassen en deze overtredingen is met toestemming van de officier het bedrijfspand en de achtergelegen schuur doorzocht. Een gasdrukgeweer was het resultaat.

Witwassen
De eigenaar, een 37-jarige man uit Oosterhout, is aangehouden voor witwassen en wapenbezit. Ook een 19-jarige man is aangehouden omdat hij geen geldig legitimatiebewijs kon tonen. De recherche doet verder onderzoek.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK