Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Vijfheerenlanden

  •   692 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht Willibrord van Beek, benoemt met ingang van 1 januari 2019 Jan Pieter Lokker tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. 

De burgemeestersvacature in Vijfheerenlanden is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Leerdam, Zederik (provincie Zuid-Holland) en Vianen (provincie Utrecht).  De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden bestaat vanaf 1 januari 2019 en ligt in de provincie Utrecht. Om te komen tot de benoeming van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning vooraf goed overleg gehad met de beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente. 

Lokkker (69) beschikt over ruime en relevante bestuurlijke ervaring. Hij was waarnemend burgemeester in verschillende gemeenten in zowel Zuid-Holland als Utrecht: Lopik (2017), Albrandswaard (2016), Goeree-Overflakkee (2015), Noordwijk (2011-2014). Hij heeft als waarnemend burgemeester van Bodegraven (2007 – 2010) het fusieproces begeleid met de gemeente Reeuwijk, waarna hij in 2011 de eerste maanden leiding gaf aan de start van de heringedeelde gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De heer Lokker was van 2000 tot 2007 gedeputeerde in de provincie Utrecht. 

In de loop van 2019 zal de procedure starten om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK