Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Roy Borghouts

Zeven dierenambulances uitgereikt tijdens kerstevent in Arkel

  •   520 keer gelezen

ARKEL • Stichting Dierenlot heeft woensdag op het Distributiecentrum aan de Vlietskade in Arkel zeven dierenambulances uitgereikt aan zes organisaties.

Dat zorg voor nog meer veilig diervervoer in Nederland. In een gezellige kerstsfeer en in aanwezigheid van de kerstman werden de zeven ambulances aan dierenhulporganisaties verspreid door heel Nederland in bruikleen gegeven.

Twee auto's zijn voor Dierennoodhulp Flevoland, dit zijn vervangende auto's omdat zij met de huidige auto's al zoveel kilometers hebben gereden dat ze eigenlijk op zijn.

Ook twee auto's reden terug naar Alphen aan dn Rijn, maar wel voor twee organisaties. Kittenplace ontvangt een auto voor het vervoer van moederpoezen en kittens naar gastgezinnen, uit cirisissituaties en van en naar de dierenarts en Dierenambulance Alphen aan den Rijn die met al met twee auto's van DierenLot rijden en met nog één van henzelf die helaas niet langer de weg op mag.

Voor het vervoer van zeehonden langs de Nederlandse Noordzee kust in Noord-Holland werd een ambulance uitgereikt aan het ReddingsTeamZeedieren, ook Petsfoodcare uit St. Willibrord, een dierenvoedselbank die steeds vaker ook ingeschakeld wordt voor crisishulpverlening, heeft een ambulance in ontvangst mogen nemen en de laatste ambulance is voor Dierenambulance West Friesland. Ook zij kunnen met deze ambulance hun diensten beter aanbieden.

DierenLot heeft nu zo'n 160 dierenambulances in bruikleen gegeven aan dierenhulporganisaties in heel Nederland. Voor haar werk is Stichting DierenLot 100% afhankelijk van giften en donaties. Met de hulp van alle donateurs (zo'n 160.000) is dit mogelijk gemaakt.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK