Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Kadeversterking Giessen in Noordeloos start in januari

  •   614 keer gelezen

NOORDELOOS • Met het onthullen van het bouwbord hebben bewoners, de gemeente Giessenlanden en Waterschap Rivierenland maandagavond de kadeversterking van een deel van de Giessen in Noordeloos gestart.

De onthulling werd gedaan tijdens een informatie- en startbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden. Op de goedbezochte avond gaf de aannemer een toelichting op het werk dat in januari in uitvoering gaat

Het kadegebied, over een lengte van 500 meter langs de westkant van de Giessen bij Noordeloos, is niet stabiel of niet hoog genoeg meer. Daarnaast staan langs dit traject bomen die erg groot zijn geworden of zelfs scheef staan. Een aantal betonnen keerwanden brokkelt af. Kadeversterkingen zijn daarom nodig om een risico op kadedoorbraak of -overstroming te voorkomen. Het kadegebied betreft 250 meter onverharde kade links van de Slotbrug (privé-eigendom) en 250 meter kade rechts van de Slotbrug, langs het Laantje (eigendom waterschap).

De werkzaamheden voor de kadeversterking worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Wallaard uit Noordeloos. Gedurende een gedeelte van 2019 zal de Giessen gestremd zijn door werkzaamheden aan de kade. Meer informatie over het project is te vinden op www.waterschaprivierenland.nl/giessennoordeloos.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK