Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Begin volgend jaar doorstart gesprekken over woningbouw Bleskensgraaf

Algemeen 463 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Waar en hoe Bleskensgraaf nieuwe woningen moet krijgen; daarover kunnen inwoners van het dorp begin volgend jaar het gesprek met het gemeentebestuur aangaan.

Daarmee wordt weer vanaf het nulpunt begonnen. Dit jaar lagen er al vergevorderde plannen om Bleskensgraaf West te gebruiken voor woningbouw, maar de gemeenteraad floot in oktober wethouder Frank Meerkerk terug. Het overleg met het dorp zou niet goed uitgevoerd zijn; van begin af aan lag Bleskensgraaf West al als beoogde locatie op tafel.

Begin 2019 kunnen inwoners via werkateliers en cocreatie met de gemeente in overleg over waar het beste de nieuwe woningen voor Bleskensgraaf kunnen komen. Daarbij ligt alles nog open.

Wethouder Frank Meerkerk zelf vindt het jammer dat dit project vertraging heeft opgelopen. "Vooral voor het dorp zelf. Je loopt hierdoor een achterstand van misschien wel een half jaar op."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden