Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Accu oorzaak van containerbrand in Lexmond

  •   886 keer gelezen

LEXMOND • Reinigingsdienst Waardlanden baalt van de containerbrand op een vrachtwagen die woensdag 5 december in Lexmond voor veel overlast zorgde.

In eerste instantie leek het vrachtwagenbrand, maar later bleek de inhoud van de container te branden.

Om de brand te blussen is de inhoud van de container op de parkeerplaats bij Huis Het Bosch in Lexmond geleegd. De brandweer had de brand daarna snel onder controle.

Vervolgens heeft de brandweer de oorzaak onderzocht. Hieruit blijkt dat een bij het huisvuil gedumpte accu vermoedelijk de brand heeft veroorzaakt.

"Accu's en batterijen horen niet bij het huishoudelijk afval. Deze producten vallen onder Klein Chemisch Afval en kunt u inleveren bij de afvalbrengstations", aldus Cees van Baalen van Reinigingsdienst Waardlanden. 

Met Oud en Nieuw en de koude wintermaanden voor de deur, waarbij de kachels en haarden volop branden én het feit dat een soortgelijk incident zich twee weken geleden ook heeft voorgedaan in Ameide, wil de brandweer Zuid-Holland Zuid, de gemeente en Reinigingsdienst Waardlanden hier extra aandacht voor vragen.

Om dit soort incidenten te voorkomen adviseert de brandweer om bij het weggooien van restafval van een kachel, open haard of afgestoken vuurwerk eerst een emmer water over het afval te gooien alvorens het in de ondergrondse container te gooien.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK