Afbeelding
IM

Steeds meer huishoudens kiezen voor groene stroom

Algemeen 219 keer gelezen

In de afgelopen jaren is het gebruik van groene stroom in de regio sterk toegenomen. Er zijn steeds meer huishoudens, die zelf groene stroom opwekken of dit afnemen bij hun energieleverancier.

Groene stroom opwekken is aantrekkelijker geworden door de dalende prijs van zonnepanelen. Er zijn steeds meer aanbieders van zonnepanelen, waarbij de concurrentiestrijd tussen deze aanbieders voor een lagere prijs zorgt. Heeft u al overwogen om zonnepanelen op het dak van uw woning te laten plaatsen? Naast de mogelijkheid om zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen, kunt u groene stroom afnemen van een energieleverancier. Groene energie vergelijken bij verschillende aanbieders is hierbij essentieel.

Noodzaak van energie vergelijken bij aanbieders
Hoewel de benaming van groene stroom wellicht anders doet vermoeden, is deze stroom nog steeds grijs. Het verschil tussen groene en grijze stroom bij energieleveranciers zit in de investering in groene projecten bij aanbieders van groene stroom. Denk aan het aanplanten van bossen binnen Europa of op andere continenten, het aanleggen van windmolenparken of parken met zonnepanelen, enzovoorts.

Op deze manier draagt u bij aan een beter milieu, wanneer u voor groene stroom kiest. In de praktijk zult u echter nog steeds grijze stroom gebruiken in huis. Iedere woning beschikt immers over slechts één aansluiting op het stroomnet.

Het nieuwe jaar in met een energie aanbieding
Om het nieuwe jaar goed te beginnen, kan het slim zijn om te zoeken naar een passende energie aanbieding. Veel consumenten stappen net voor 2019 over naar een nieuwe verzekeraar, om te besparen op de lasten van hun zorgverzekering. Waarom zou u niet ook kiezen voor een besparing op uw energierekening?

Het geld wat u overhoudt door voor een goedkopere energieleverancier te kiezen, kunt u investeren in zonnepanelen. Met zonnepanelen neemt uw energierekening verder af, waarmee u maandelijks een deel van deze investering terugverdient.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden