• Er komt onder meer een kunstschaatsbaan.
• Er komt onder meer een kunstschaatsbaan. Foto: aangeleverd

Eerste Winterfestijn in Giessenburg

Algemeen 1.538 keer gelezen

GIESSENBURG  • Bij zwembad De Doetse Kom vindt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 december het eerste Winterfestijn Giessenburg plaats.

Een wintermarkt met lokale ondernemers, een Elfsteden Sport Spel voor de jeugd, live muziek, eten en drinken en een kunstschaatsbaan; dat zijn de ingrediënten voor het eerste Winterfestijn Giesenburg.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door De Halte en zwembad De Doetse Kom. De kunstijsbaan, gesponsord door De Halte, is geopend op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 12.00 tot 17.00 uur. Schaatsen kunnen gehuurd worden, 2 euro voor een half uur (de opbrengst is voor het zwembad). Eigen schaatsen zijn niet toegestaan. Op vrijdagavond is er de ijsdisco.

Op zaterdag is er een markt in winterse sferen tussen 10.00 en 18.00 uur. Meer dan dertig lokale ondernemers zorgen voor een gevarieerd aanbod in de twintig marktramen rondom de ijsbaan. "Het wordt een geweldig feest, met veel enthousiaste vrijwilligers", zegt Kees Commijs namens het organisatiecomité. 't Kommetje is open voor snacks en/of een warme chocomel.

World Servants Giessenburg, een groep van 35 jongeren en leiding die komende zomer gaan bouwen in Zambia aan twee klaslokalen en een docentenwoning, is ook betrokken bij het Winterfestijn. Zij verkopen kerstspulletjes en houden het Elfsteden Sport Spel voor jong en oud. Aanmelden kan via aanmelding.winterfestijn@outlook.com. Meer informatie via Facebook: @winterfestijngiessenburg (0184 651 653).

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden