Afbeelding

Ruim 40.000 euro naar tennisverenigingen Giessenlanden

Algemeen 500 keer gelezen

GIESSENLANDEN • De tennisverenigingen in Giessenlanden kunnen, als het aan het college ligt, een bijdrage van 42.427 euro tegemoet zien.

De herindeling met Molenwaard is daar de directe aanleiding toe. In deze gemeente, waarmee Giessenlanden vanaf 1 januari samen verder gaat als Molenlanden, krijgen de tennisclubs geen subsidie. 'Vanwege de harmonisatie is het redelijk om de tennisverenigingen in Giessenlanden geen subsidie meer te verstrekken', zo schrijft het college in het voorstel aan de raad.

De Algemene wet bestuursrecht schrijft echter voor dat dat niet zomaar kan. 'Er moet een afbouwregeling worden getroffen bij het beëindigen van de subsidierelatie.' Burgemeester en wethouders vullen dat in door de tennisverenigingen in Arkel, Hoornaar en Giessenburg een bedrag toe te kennen van zeven maal het subsidiebedrag van 2018. In totaal gaat het daarbij om ruim 42.000 euro.

De gemeenteraad bespreekt het voorstel tijdens de raadsvergadering om 13 december.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden