Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Ruim 40.000 euro naar tennisverenigingen Giessenlanden

  •   368 keer gelezen

GIESSENLANDEN • De tennisverenigingen in Giessenlanden kunnen, als het aan het college ligt, een bijdrage van 42.427 euro tegemoet zien.

De herindeling met Molenwaard is daar de directe aanleiding toe. In deze gemeente, waarmee Giessenlanden vanaf 1 januari samen verder gaat als Molenlanden, krijgen de tennisclubs geen subsidie. 'Vanwege de harmonisatie is het redelijk om de tennisverenigingen in Giessenlanden geen subsidie meer te verstrekken', zo schrijft het college in het voorstel aan de raad.

De Algemene wet bestuursrecht schrijft echter voor dat dat niet zomaar kan. 'Er moet een afbouwregeling worden getroffen bij het beëindigen van de subsidierelatie.' Burgemeester en wethouders vullen dat in door de tennisverenigingen in Arkel, Hoornaar en Giessenburg een bedrag toe te kennen van zeven maal het subsidiebedrag van 2018. In totaal gaat het daarbij om ruim 42.000 euro.

De gemeenteraad bespreekt het voorstel tijdens de raadsvergadering om 13 december.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK