• Mogelijk volgt er een hertelling van de stemmen in VHL.
• Mogelijk volgt er een hertelling van de stemmen in VHL.
update

Mogelijk hertelling stemmen Vijfheerenlanden

Algemeen 1.250 keer gelezen

LEERDAM • Mogelijk moeten de stemmen in de gemeente Vijfheerenlanden opnieuw worden geteld. Dat laat de gemeente woensdagmiddag weten in een persbericht.

"De verkiezingsuitslag van de gemeente Vijfheerenlanden is voor enkele kandidaten aanleiding tot twijfel over de juistheid van het aantal stemmen dat zij behaald hebben", zegt gemeentevoorlichter Marieke Kuijsters.

Twijfels over telling
Er bestaan twijfels over de telling van voorkeursstemmen op twee kandidaten op twee stembureaus van twee verschillende partijen. Het gaat om de stembureaus Stadskantoor en Huis ter Leede.

Twee kandidaten stemden daar op zichzelf, terwijl ze bij de uitslag van dat stembureau later op nul stemmen bleven steken. Daarop trokken zij aan de bel. De gemeente wil niet bekend maken om welke twee kandidaten het gaat. 

Proces-verbaal
Omdat burgenmeester Bruinsma het proces verbaal van de einduitslag al getekend heeft, is hertelling alleen mogelijk na een besluit tot hertelling door de organiserende gemeenteraad.

Op 6 december neemt de gemeenteraad van Leerdam daarom het besluit of en op welke manier er een hertelling komt. Het gaat in dat geval vrijwel zeker alleen om een hertelling op de twee genoemde stembureaus.

Deze hertelling zal dan plaatsvinden op 12 december om 9:00 uur in cultureel centrum Het Dak.

André Bijl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden