Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Ontkoppeling Arkel bedankt voor steun en stopt

Algemeen 964 keer gelezen

ARKEL • In Arkel hebben 71 inwoners op hun stembiljet gemeld dat ze voor aansluiting met Gorinchem zijn.

Er waren afgelopen woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen 28 ongeldige stemmen doordat er Gorinchem dwars door het stembiljet geschreven stond. Daarnaast waren er vier blanco stemmen met daarop de tekst 'Gorinchem' en 39 stembiljetten met een geldige stem en daaronder 'Gorinchem' geschreven.

"Ondanks de nodige bangmakerij 'je stem is dan ongeldig' (NIET waar), hebben toch mensen het gedurfd om onder hun geldige stembiljet iets te schrijven", meldt de Ontkoppeling op haar Facebookpagina. "Wij willen daarom al die mensen die het wel aan gedurfd hebben bedanken voor hun steun aan ons."

"Het is natuurlijk logisch dat politici hier tegen waren, want stel je voor dat het er wel veel waren, dan hadden ze er iets mee moeten doen. Nu kunnen de politici het weg wuiven", vervolgt de Ontkoppeling.

"Helaas was de opkomst voor Gorinchem minder groot dan gehoopt, vandaar dat wij verder geen actie meer ondernemen."

De Ontkoppeling beraadt zich nu op wat ze verder gaat doen, omdat de ingediende motie over aansluiting met Gorinchem nog behandeld moet worden. Er loopt nog een onderzoek naar de ontwikkelingsruimte en centrumfunctie van de gemeente Gorinchem. Dit onderzoek moet voor 1 januari 2019 afgerond zijn en dan beslist de minister over aansluiting van Arkel bij Gorinchem. Daarna wordt het nog besproken door de ministers en komt er een antwoord.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden