• De winnaars van de kaaskeuring.
• De winnaars van de kaaskeuring. Foto: aangeleverd

Veel deelnemers aan regionale kaaskeuring in Molenaarsgraaf

Algemeen 375 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • Zo'n 35 kazen werden afgelopen week ter keuring aangeboden aan een viertal keurmeesters op de regionale kaaskeuring te Molenaarsgraaf.

De kaasmakers, die tijdens het keuren met volle aandacht en spanning het oordeel van de jury afwachtten, zijn maanden geleden al druk geweest om hun boerengoud te produceren. Kaas heeft immers de nodige tijd nodig om op een uitgebalanceerde smaak te komen.

Bij de jonge kaas ging de eerste plaats naar V.d. Heuvel uit Molenaarsgraaf, direct gevolgd door Korevaar uit Brandwijk. In de categorie belegen was het kaasboerderij Van Schaijk uit Stellendam die de eerste prijs in ontvangst nam; V.d. Heuvel moest hier genoegen nemen met de tweede plaats.

Zuivelboerderij de Westplaat uit Sommelsdijk won in de categorie baby Goudse, waar de tweede plaats ingenomen werd door Van Rossum uit Vianen. José van Rossum ging ook huiswaarts met de eerste prijs bij de kruidenkazen, waar ze nipt Hooikaas uit Ottoland voor bleef.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden