Afbeelding
advertorial

Inwoners moeten zich veilig voelen

Algemeen 211 keer gelezen

Onze inwoners voelen zich over het algemeen veilig, maar dat betekent zeker niet dat er in onze gemeente op dit gebied niets verbeterd moet worden, integendeel! Ik kan zo enkele voorbeelden noemen:

Op het gebied van de verkeersveiligheid moet nog veel gebeuren. Sluipverkeer in diverse dorpen moet meer worden tegengegaan, de gevaarlijke situaties door de toenemende toeristenstroom in Kinderdijk moeten worden opgelost, de verkeersproblematiek op de dijk in Groot-Ammers wordt steeds groter, binnen de dorpen wordt bij scholen vaak te hard gereden, enzovoort. De problemen moeten volgens de VVD voortvarender dan tot nu toe worden opgelost. En steeds in nauwe samenwerking met de inwoners! De afgelopen jaren zijn er diverse brandweerposten verdwenen. Dit moet stoppen. Alle inwoners van de gemeente moeten er op kunnen rekenen dat bij brand de brandweer snel ter plaatse is. En daarbij helpt het als de vrijwilligers van de brandweer meer gewaardeerd worden. Met name de zuidrand van onze gemeente heeft te maken met de gevolgen van de uitstoot van gevaarlijke stoffen van de chemische fabriek Chemours. De gemeente moet hier, net als de VVD in de afgelopen jaren, meer bovenop zitten. De politie moet meer zichtbaar zijn in onze gemeente, in alle kernen. En het aantal wijkagenten moet zeker niet worden teruggebracht, integendeel. Dan kan er meer aandacht zijn voor zaken als inbraken in woningen en bedrijven. 

Bij veiligheidszaken zijn we als gemeente vaak afhankelijk van hogere overheidsorganen. Daarbij helpt het als we een beroep om ondersteuning kunnen doen bij onze regionale, provinciale en landelijke vertegenwoordigers. Ik adviseer u om alleen daarom al op de VVD te stemmen. U kunt op mij, en de hele VVD, rekenen. 

Bert Moret


Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden