Afbeelding
Foto: Mieneke Lever

Wintersfeermarkt in Lexmond weekje eerder

Algemeen 988 keer gelezen

LEXMOND •  De voorbereidingen voor de derde wintersfeermarkt zijn alweer in volle gang. Deze wordt op donderdag 22 november gehouden in combinatie met het bekende Lexmondse preuvenement, een week eerder dan vorig jaar.

Catrien van Kuijlenborg en Ingrid van der Hagen zijn verantwoordelijk voor de organisatie. Samen met drie leden van de Lexmondse Ondernemersvereniging: Jan Kruis, Frans de Bruijn en Henk van Maren staan ze garant voor een sfeervolle winterse markt met verrassende ingrediënten, bedoeld voor een breed publiek.

Er worden een kleine vijftig kramen verwacht, waarvan nog enkele kramen en grondplaatsen te huur zijn vertelt Catrien. Dus wie nog van een plekje verzekerd wil zijn moet er snel bij zijn. "Een kraam kost 27,50 euro, een standplaats 20 euro. Dat is inclusief stroom, maar je moet wel voor je eigen verlichting zorgen", legt ze uit.

De markt duurt van 17.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden op het dorp. De proeverij die verzorgd wordt door diverse deelnemende winkeliers, start om 19.00 uur. Op de markt worden kramen verwacht met diverse cadeauartikelen voor de komende feestdagen, kleding, schoenen, winterartikelen en knutselspullen. Ook Goede Doelen zijn vertegenwoordigd en er komt een boekbinder.

Als sfeermaker is Dweilorkest Batenbouwers uit Nieuwegein uitgenodigd om tussen 18.30 en 20.30 uur de markt op te vrolijken. Daarnaast zal de vrijwillige brandweer enkele demonstraties verzorgen en de dierenambulance is aanwezig.

De Hervormde kerk is geopend voor bezichtiging en samenzijn en er is  koorzang te beluisteren.

Aanmelden voor een kraam kan via marktlexmond@gmail.com. Meer info: www.lexmondsemarkt.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden