Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Geurt Mouthaan

Sloop pand Montapacking in Molenaarsgraaf van start gegaan

  •   1853 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • De sloop van het afgebrande bedrijfsgebouw van Montapacking in Molenaarsgraaf is vrijdag van start gegaan.

Eigenaar Edwin van der Ham had het al aangekondigd: zo gauw het terrein vrijgegeven zou worden na het onderzoek naar de oorzaak van de brand, zou het sloop- en opruimwerk beginnen. "Ik verwacht dat het terrein over twee weken weer helemaal netjes is."

Oorzaak
Vrijdagochtend gingen de kranen van start. Van begin af aan worden de materialen gesorteerd. De oorzaak van de brand hebben de deskundigen niet meer weten te achterhalen. "Als voorlopige oorzaak wordt nu genoemd een probleem of ontploffing met tablets of USB-powerbanks", reageert Van der Ham. 

Hij vervolgt: "Brandstichting is officieel uitgesloten, kortsluiting lijkt ook geen optie aangezien de elektrische installatie in goede conditie was. Daarnaast stonden er op de plaats van het ontstaan van de brand geen elektrische machines of computers. Alle signalen wijzen dus op het ontploffen van een product waar een batterij in zat." 

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK