Afbeelding

Historische verenigingen van Molenlanden slaan de handen ineen

Algemeen 592 keer gelezen

MOLENLANDEN • De nieuw te vormen gemeente Molenlanden kent maar liefst zes historische verenigingen, die de handen ineengeslagen hebben in het zogenaamde Historisch Collectief Molenlanden.

Met elkaar hebben ze gekeken op welke manier ze de verbinding kunnen maken met de nieuwe gemeente. Hiervoor is een mooie factsheet gemaakt met onze speerpunten voor de komende jaren.

Deze factsheet is onlangs aangeboden aan de wethouders Paul Verschoor van de gemeente Molenwaard en Jan de Groot van de gemeente Giessenlanden. Beide wethouders gaven tijdens de bijeenkomst, waar ook de zes voorzitters van de verenigingen aanwezig waren, aan blij te zijn met dit document, dat nauw aansluit bij de visie van de huidige gemeenten en de nieuwe gemeente Molenlanden.

Het Historisch Collectief Molenlanden, dat onder voorzitterschap staat van Jan Boele uit Bleskensgraaf, wil zich op een positieve manier pro-actief presenteren door op een aantal thema's met één gezicht naar buiten op te treden en samen te werken met andere organisaties.

Ze willen een training/workshop verzorgen voor belangstellenden om de kennis van de cultuurhistorie van het gebied te vergroten en daarmee aan te sluiten bij het initiatief van het Gebiedsplatform Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Ook wil men de jaarlijkse Open Monumentendagen gezamenlijk organiseren, met de gemeente als partner.

Historisch Collectief Molenlanden bestaat uit Historische Vereniging Arkel en Rietveld, Historische Kring Nieuwpoort, Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen, Historische Vereniging Binnenwaard, Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos en Historische Vereniging West-Alblasserwaard.

Beide partijen hebben afgesproken na de vorming van het nieuwe college wederom contact te hebben.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden