• Archieffoto van een verkeersactie elders in de polder.
• Archieffoto van een verkeersactie elders in de polder. Foto: Politie

Verkeersactie 'Te gast in Arkel' van start

Algemeen 448 keer gelezen

ARKEL • Op donderdagmiddag 18 oktober om 15.00 uur begint op de Brede School Lingewaard de verkeerscampagne 'Te gast in Arkel'. De campagne maakt weggebruikers op een positieve wijze bewust van het gewenste rijgedrag op de doorgaande route Stationsweg – Schotdeuren – Dam door Arkel. Aan de actie werken politie, inwoners, dorpsraad Arkel, gemeente en groep 6, 7, 8 mee van de Brede School Lingewaard. De actie duurt tot 17.00 uur.

Bewoners van Arkel voelen zich nu vaak onveilig in het verkeer, door de gehaaste indruk die automobilisten achter laten. De gemeente wil samen met bewoners, bedrijven en organisaties het verkeersgedrag in Arkel verbeteren. En onder de aandacht brengen, dat er ondanks haast en drukte, fatsoenlijk met elkaar moet worden gegaan. Het gedrag en fatsoen bepaalt de mate van verkeersveiligheid in het dorp.

De campagne 'Te gast in Arkel' is in dit kader geïnitieerd. Arkelnaren zetten zich in als gastheren en –vrouwen voor de veiligheid in hun dorp. Samen met schoolkinderen bieden zij weggebruikers een speciale flyer aan, waarin weggebruikers in een kort gesprek worden gevraagd zich voortaan als gast te gedragen. Een gast houdt namelijk rekening met de toegestane snelheid van 30 km per uur en met andere weggebruikers.

Regionale inspanningen
'Te gast in Arkel' past ook goed binnen de regionale doelstelling vanuit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden om kennis te delen en samen te werken. Regionaal werken vijf gemeenten, het waterschap Rivierenland en de politie samen op het gebied van verkeersveiligheid volgens het motto: "Veilig Verkeer? Ik doe mee!". Eerdere 'Te gast in…' acties vonden plaats in Oud-Alblas, Hoornaar, Schoonrewoerd, Leerdam centrum, Gorinchem-Noord en Meerkerk. Nieuwe campagnes komen er nog in Leerdam en Gildenwijk in Gorinchem.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden