• Jessica van den Bosch met Florence.
• Jessica van den Bosch met Florence.

Jessica van den Bosch pakt met Florence drie belangrijke prijzen Paardenmarkt Ameide

Algemeen 2.193 keer gelezen

AMEIDE • Jessica van den Bosch (25) pakte met merrie Florence zo'n beetje alle belangrijke prijzen tijdens de Paardenmarkt van Ameide van afgelopen donderdag.

Na afloop van het jaarlijkse evenement reageert Jessica van den Bosch uit Meerkerk trots op de prestaties van haar achtjarige elite merrie Florence. "Dit jaar namen ze voor de eerste keer deel aan de keuring op de Termeise markt, met een resultaat waar ze alleen maar van konden dromen", aldus Jessica.

Drie prijzen
Florence pakte de drie meest prestigieuze prijzen tijdens de 361e Paardenmarkt: de rijpaardenkeuring gewonnen, Florence werd verkozen tot bestgaand rijpaard en als klap op de vuurpijl werd de titel algemeen dagkampioen keuring in de wacht gesleept.

"De winst bij de keuring had ik niet zo verwacht", blikt Jessica terug. "Het paard is heel 'heet'; ze is snel gespannen met publiek en muziek. In de loop naar het dorp toe ging het nog goed, maar van het dorp af werd ze heet."

De winst als bestgaande rijpaard voor Florence had Jessica overigens wél verwacht. Florence is een zeer elegant paard met veel souplesse en uitmuntende bewegingen. "Maar je weet het natuurlijk nooit zeker, want je kent je concurrenten niet."

Nooit meer
De overall-winst zorgde ervoor dat haar dag compleet geslaagd was. "Omdat het een best lastig paard is om in toom te houden, ben ik er trots op dat we deze prijzen behaald hebben. Beter dan dit wordt het ook nooit meer, want volgend jaar neem Florence niet meer mee naar de Paardenmarkt. Je moet om de veiligheid van iedereen denken en het lukte donderdag maar net aan."

"Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb. Het was voor mij een bevestiging dat Florence echt een heel goed paard is", besluit Jessica van den Bosch.

De merrie Florence is opgeleid door Jessica en in eigendom van de familie Streefkerk. Jessica zelf is geen onbekende in Ameide en op de Paardenmarkt. Elf jaar geleden was ze al succesvol aanwezig bij het jaarlijkse evenement. De afgestudeerde fysiotherapeut heeft paarden als haar grote hobby.

Uitslagen keuringen
Bij de keuringen waren de uitslagen als volgt: Kleine Shetlanders, veulens: 1e Mandy Verheij met Madonna van stal Verheij; Kleine Shetlanders, 1 ½ - 2 ½ jarigen: 1e M.Kers met Kylie van stal de Kershoeve; Kleine Shetlanders, ouderen: 1e Mandy Verheij met Vanessa van stal Verheij; Kleine Shetlanders, kampioen: M. Kers met Kylie van stal de Kershoeve; Shetlanders, veulens: 1e Frasa met Manno; Shetlanders, 1 ½ - 2 ½ jarigen: 1e K. Bruynes met Kadienne van stal Berknes; Shetlanders, ouderen: 1e M. Kers met Felicia vd Kampsedijk; Shetlanders, kampioen: Frasa met Manno; Welsh, ouderen, 1e Ilse Van der Plaat met Dabernon Sugababe; Welsh, kampioen: Ilse Van der Plaat met Dabernon Sugababe; New-Forest, veulens: 1e K. de Hoop met Rex; New-Forest, 1 ½ - 2 ½ jarigen: 1e K. de Hoop met Silvester; New-Forest, ouderen: 1e K. den Besten & J. Kloek met Marion; New-Forest, kampioen: K. de Hoop met Silvester; Diversen: Ouderen: 1e Chabeli Mangal met Promes; Diversen, kampioen: Chabeli Mangal met Promes; Friezen, ouderen: 1e Remco Krouwel met Vivaldie van de hengstekamp; Friezen, kampioen: Remco Krouwel met Vivaldie van de hengstekamp; Rijpaarden, ouderen: 1e Familie Streefkerk/Jessica van de Bosch met Florence AS; Rijpaarden, kampioen: Familie Streefkerk met Florence AS; Tuigpaarden, 1 ½ - 2 ½ jarigen: 1e Cobi Bassa met Ma'belle; Tuigpaarden, ouderen: 1e K. Embrechts met Kendrik; Tuigpaarden, kampioen: K. Embrechts met Kendrik; Dagkampioen Paardenmarkt Ameide 2018: Familie Streefkerk met Florence AS; Paardenmarkt Got Talent: 1e Janine de Groot en Casandra Haars, 2e Cobi Bassa, 3e Mosja en Dahnay Mennema; Bestgaand tuigpaard en pony aangespannen paard: 1e Atellos, K. Embregts, K. Embregts; Bestgaand rijpaard: 1e Florence A.S. Fam Streefkerk, Jessica vd Bosch, 2e Gorgio Apache, N. Steehouwer, N. Steehouwer, 3e Giriuoux, J. Visser & J. Blokland, J. Blokland; Bestgaand rijpony: 1e Disaronno, Jonne Liefhebber, Jonne Liefhebber, 2e Dinkey, Esther Wink, Esther Wink, 3e Poppings Equator, Christel v Mill, Christel v Mill; Bestgaand tuigpaard ohz: 1e Enzy, P.Rook, P. v.d. Gun, 2e Atellos, K. Embregts, A. Haverkamp, 3e Coffie, C. Bassa, C. Bassa.

Tijdens de Paardenmarkt van Ameide zijn er ook prijzen voor bijzondere onderdelen. Het ringsteken onder het zadel werd gewonnen door Meike van Dijk. Ed van Bruggen won het koekslaan en de beste erwtensoep van Ameide was dit jaar van Jan Alblas.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden