Afbeelding

OBS Klim-op uit Hoornaar organiseert kijkavond

Algemeen 591 keer gelezen

HOORNAAR • Net voor de herfstvakantie organiseert OBS Klim-op de eerste kijkavond van dit jaar, waarbij kinderen, ouders, overige familie en belangstellenden kennis kunnen maken met de methode Blink-wereld voor wereldoriëntatie en de 'Kleuteruniversiteit'.

In groep 1 en 2 wordt gewerkt met de Kleuteruniversiteit. Hierbij zijn de thema's gekoppeld aan een prentenboek, zodat het boek meer betekenis krijgt voor de kinderen en zij meer betrokken en enthousiast zijn. Activiteiten aan tafel en in de kring worden afgewisseld met bewegende spelletjes in de speelzaal en de hoeken. Zo leren ze op een actieve manier en wordt het leerrendement vergroot.

Krista van Wijgerden, leerkracht OBS Klim-op vertelt: "Via deze projecten krijgen de leerkrachten ook ideeën aangereikt om bijvoorbeeld de huishoek, rekenhoek en bouwhoek uitdagend in te richten binnen het thema, waardoor er een rijke leeromgeving ontstaat. Alle vakgebieden komen aan bod en kinderen worden gestimuleerd om eigenaar te worden van hun eigen leerproces op hun eigen niveau".

Blink wereld
Sinds dit jaar wordt er in de groepen 3 tot en met 8 gewerkt met Blink-wereld, een methode voor wereldoriëntatie. Met deze methode wordt de leerstof van geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek als een gezamenlijk thema aangeboden aan de kinderen. Hierdoor ontstaat er verbinding en worden de thema's betekenisvoller voor de leerlingen. De leerlingen worden uitgedaagd om via onderzoek dingen te weten te komen (onderzoekend leren). Vanuit een onderzoeksvraag gaan de leerlingen samen met de leerkracht en elkaar op zoek naar antwoorden. De betrokkenheid van kinderen en hun kennis over de wereld wordt hierdoor op een actieve manier vergroot.

Op donderdagavond 18 oktober is de eerste kijkavond van dit schooljaar; van 18:30-19:30 uur aan het Dirk-IV plein 35 te Hoornaar. Tijdens deze avond is de school ook open voor ouders die zich willen oriënteren op de schoolkeuze van hun kind.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden