• Kees Versluys.
• Kees Versluys. Foto: William Rutten

Kees Versluys viert 25-jarig jubileum als zanger en entertainer met show in Meerkerk

Algemeen 2.293 keer gelezen

MEERKERK • Welgeteld een kwart eeuw is Kees Versluys professioneel actief als zanger en entertainer. Hij viert deze mijlpaal zaterdag 29 september met een uitverkochte jubileumshow in De Linde in 'thuishaven' Meerkerk, waar Henny Huisman langskomt om het eerste exemplaar van zijn nieuwste cd 'Beleef het leven' te overhandigen.

De cirkel is daarmee rond; het is dan op de dag af 25 jaar geleden dat Kees Versluys televisiehistorie schreef. Onbedoeld: tijdens de destijds immens populaire Soundmixshow liep hij tegen een camera op, maar rondde zijn act als zanger Paul Anka met bebloed hoofd toch helemaal af. "Onvoorstelbaar wat dat teweeg bracht", blikt hij terug. "Er stonden nog voordat ik klaar was met zingen drie platenmaatschappijen klaar om me vast te leggen. Ik kwam uiteindelijk terecht bij Johnny Hoes. Ik leefde in een roes; iedereen hemelde me op, deuren werden voor me opengehouden, uit ramen kreeg ik pleisters aangeboden. Ik kon echt amper over straat."

Zakenmensen
Zo groen als gras was hij toen hij de showbusiness indook. "De commercie, de vriendjespolitiek, ik heb het allemaal meegemaakt. Ja, ik ben meerdere keren onderuit gegaan. Af en toe dacht ik bij mezelf: 'Nou is het genoeg, ik stop ermee'. Maar altijd was mijn liefde voor de muziek en het optreden toch sterker. Inmiddels weet ik hoe het werkt en ben ik door de wol geverfd. En ik kom uit een familie van zakenmensen, dus ik heb ook een zakelijke kant in me, waardoor ik me de kaas niet zomaar van het brood laat eten."

In een gesprek met de Meerkerkse zanger over zijn carrière kun je twee items niet ontwijken: de Soundmixshow natuurlijk, maar misschien nog wel belangrijker: Elvis Presley. Als imitator van de King of Pop bereikte Versluys de hoogste podia. "Ik heb gezongen met de originele begeleidingsband van Elvis en met The Stamps, de achtergrondzangers van Elvis", blikt hij terug. "Verschillende keren ben ik op Graceland geweest."

Gunfactor
In zijn woning bevindt zich, naast allerlei collectors items van de wereldberoemde zanger, ook zeven perfect nagemaakte pakken van zijn muzikale held. "Het was in het begin niet altijd makkelijk. Ik ben zelfs met de dood bedreigd door Elvis-fans, die niet accepteerden dat hij werd nagedaan. Die gaan nog veel verder in hun verering dan ik. Zelf dacht ik eerst ook: 'Ik ben Elvis zelf' als ik als hem optrad. Maar inmiddels weet ik: 'Ik ben Kees Versluys in een pak'. En die fans? Die kopen nu een kaartje voor mijn shows; ik heb de gunfactor gekregen en daar ben ik erg blij mee."

Nee, de absolute top heeft Versluys niet gehaald. Maar daar zit hij niet mee. Monter: "Wat niet is, kan nog komen. Toch? Kijk maar naar Glennis Grace. Eén ding weet ik zeker: ik ben nog lang niet klaar met zingen."

Het volledige interview staat donderdag in Het Kontakt.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden