Afbeelding

Kinderboeken delen op Kinderzwerfboekdag

Algemeen 171 keer gelezen

GIESSENBURG • Op woensdag 3 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Het Blauwe Huis aan de Giessenland 86 in Giessenburg doet mee.

"Wij roepen kinderen op om op 3 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur", legt Anneke Vonk van Het Blauwe Huis uit.

Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind

De kinderen die een boek komen brengen, kunnen natuurlijk zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Tussen 13.30 en 14.00 uur wordt er voorgelezen en is de StationsChef aanwezig met limonade en wat lekkers. De StatonsChef kan je ook helpen met de zwerfstickers plakken op jouw zwerfboek.

Zwerfboeken kunnen behalve in Het Blauwe Huis ook gevonden worden in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier zijn ook de speciale zwerfstickers. Deze kunnen op de boeken geplakt worden die mogen zwerven. Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden