Afbeelding

24-uurs dienst Jeugdbrandweer Giessenlanden

Algemeen 1.371 keer gelezen

GIESSENLANDEN • Jeugdbrandweer Giessenlanden heeft in samenwerking met de brandweerkorpsen van Arkel/Hoogblokland, Hoornaar/Noordeloos en Giessenburg voor het eerst in zijn bestaan een 24-uurs dienst georganiseerd voor de leden van de jeugdbrandweer.

Vrijdagavond 21 september om 19:00 uur meldden de jeugdleden zich op de briefing, om paraat te blijven tot zaterdagavond 19:00 uur. De juniorengroep (11 tot en met 15 jaar) nam intrek in de brandweerkazerne van Hoornaar/Noordeloos, de aspirantengroep (15 tot en met 18 jaar) verbleef in de kazerne van Arkel/Hoogblokland.

Beide jeugdgroepen kregen verschillende trainingen tijdens deze dienst. Zo kregen zij les in reanimatie/AED, een dollhouse training (inzage krijgen in brandverloop), een PPMO test (een fitheidstest voor de brandweer) en zijn ze gaan zwemmen.

Tussendoor kregen beide ploegen een aantal onverwachte, in scene gezette, uitrukken voor de kiezen. Zo moest er worden uitgerukt voor brandmeldingen naar Aannemingsbedrijf De Hek B.V. aan de Bovenkerkseweg in Giessenburg, Falck C&T aan de  Hoogbloklandseweg in Gorinchem, Installatiebedrijf den Otter en Romeijn Zeilmakerij aan De Hoge Giessen in Hoogblokland, Van Hoven Hoveniers aan Het Laantje in Noordeloos, en J.W. Erkelens aan de Vlietskade in Arkel. Na een leerzame lange dag werden de jeugdleden zaterdagavond weer opgehaald om de nodige slaap in te halen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden