Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Veel animo voor debuut 'Gewoon'-koeienkeuring in Hoornaar

Algemeen 428 keer gelezen

HOORNAAR • Met een mooie aanmelding van 58 melkkoeien van tien inzenders maakt de 'Gewoon'-koeienkeuring zich op voor haar debuut op de 106e Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar.

Op zaterdag 6 oktober zijn de dieren  te zien in een aparte  keuringsring voor de eerste 'Gewoon'-koeienkeuring. De keuring zal gedaan worden door twee juryleden. De dieren worden alleen geschoren en gewassen. Met dieren van verschillende rassen en kruislingen, waarvan onder andere Blaarkop, MRIJ, BrownSwiss, Holstein Frisian en Fries Hollands, laten veehouders zien hoe zij op hun eigenwijze met fokkerij bezig zijn en zo heeft deze keuring op nog een educatief karakter.

Natuurlijk zijn er voor de mooiste koeien goud, zilver en bronzen plakken, maar de nadruk komt vooral te liggen op het genieten tijdens de keuring, voor zowel de koeien, de inzenders als voor het publiek. Genieten vormde dan ook de oorsprong van de naam 'Gewoon', die aan deze keuring is gegeven

Zie voor meer informatie over de koeien en deelnemers: www.fokveedag.nl. De keuring wordt gehouden op zaterdag 6 oktober van 09.30 uur tot en met 15.00 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden