Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Op de foto de heren Wagner, Boender en Akerboom (v.l.n.r.).
Op de foto de heren Wagner, Boender en Akerboom (v.l.n.r.).

Voormalig gemeentehuis Streefkerk wordt woning

  •   1511 keer gelezen

STREEFKERK • Het voormalige gemeentehuis van Streefkerk krijgt een woonbestemming. Dat zijn de gemeente Molenwaard en de eigenaar van het pand overeengekomen.

Besprekingen over een woonbestemming voor het voormalig gemeentehuis van Streefkerk tussen de gemeente Molenwaard en eigenaar, de heer Wagner hebben een intentieovereenkomst hierover opgeleverd. De heer Wagner en wethouder Boender tekenden deze donderdag 20 september.

Het pand aan de Kerkstraat 31 staat geruime tijd leeg en dat laat zijn sporen na: bouwkundig en als aangezicht in de openbare ruimte. Beide partijen zijn daarom in gesprek gegaan om samen tot een oplossing te komen. De gemeente wil onder voorwaarden planologisch meewerken aan een woonbestemming. Met de intentieovereenkomst is dit vastgelegd.

De gemeente vindt het belangrijk dat De Vijf Lelies onbelemmerd kan worden geëxploiteerd, omdat het een belangrijke voorziening is voor Streefkerk. Een dorpshuis veroorzaakt geluid en daarom is overeengekomen dat er een geluidsonderzoek zal plaatsvinden. Het onderzoek bepaalt welke investeringen en maatregelen van beide partijen gevraagd worden om de woonbestemming mogelijk te maken. Dat wordt dan vastgelegd in een nieuwe overeenkomst.

Beide partijen zijn blij dat ze in goed onderling overleg tot elkaar zijn gekomen en zo het beeldbepalende gebouw een mooie, nieuwe toekomst kunnen geven.

Op de foto: De heren Wagner, Boender en Akerboom (v.l.n.r.).

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }