• Team IHC na afloop van de fietstocht.
• Team IHC na afloop van de fietstocht.

Team IHC fietst 86.000 euro voor Daniel den Hoed Stichting

Algemeen 469 keer gelezen

KINDERDIJK • Onlangs hebben elf renners van Royal IHC tezamen met 200 andere fietsers meegedaan aan een achtdaagse wielertocht van 1300 kilometer. De start was in het Italiaanse Bardonecchia en de finish in Sittard op het Tom Dumoulin bikepark.

Gedurende de eerste dag moesten een tweetal hoge cols worden bedwongen: de Mont Cenis met een lengte van ruim 30 km en de Col de L'Iseran met de top op 2770 meter hoogte, Na een overnachting op de camping in Bourg Saint Maurice, werden op de tweede dag de Cormet de Roselend, de Col de Saisies en de Plaine Joux bedwongen. Daarna ging de tocht verder door de Jura, de Vogezen, Franse Ardennen en de Belgische Ardennen met ook weer veel beklimmingen en afdalingen. Per dag bedroeg de gefietste afstand zo'n 180 kilometer.

De nachten werden doorgebracht op campings, waar het begeleidingsteam van Royal IHC de tenten opgezet had. Tijdens elke etappe werden de Royal IHC renners op een tweetal plaatsen door het begeleidingsteam ondersteund en verzorgd.

Alle Royal IHC renners hebben de finish in goede gezondheid bereikt, dit is mede te danken aan de vele kilometers die in het voortraject als training zijn afgelegd en de goede voorbereidingen door het gehele team.

Het bedrag van 86.000 euro is bereikt door leveranciers die een bedrag hebben gestort, collega's, vrienden en familie die de tocht hebben ondersteund en persoonlijke acties, zoals statiegeldbonnen inzamelingen in supermarkten, verkoop van paaseitjes en oranje tompoucen, enzovoorts. Deze actie is ook ondersteund door de IHC Merwede Foundation die een mooi bedrag heeft bijgedragen. Iedereen hartelijk dank voor deze steun!

Op 2 september is een cheque van in totaal 1.021.000 euro overhandigd aan de Daniel den Hoed Stichting. De opbrengst komt ten goede aan de aanschaf van een elektronenmicroscoop en baanbrekend kankeronderzoek. Het team van Royal IHC is blij dat zij op deze manier een steentje hebben kunnen bijdragen.

Op de website van Tour for Life (www.tourforlife.nl) en You Tube staan dagfilms van elke etappe, deze filmpjes geven een goede indruk van het gebeuren en een aantal IHC'ers is ook geïnterviewd.

De renners van Royal IHC waren: Lauw Vos, Ric Immens, Pim Keijzer, Jan Terpstra, Rudolf ter Haar, Peter Wemmers, Theo Rutten, Adriaan Ringoir, Evert van der Linde, Mark Welten en Henk Kreuk. Het begeleidingsteam bestond uit: Gerard Eggink, Ans Beijen, Joleijn Hakkesteegt, Marijke Stierman, Arie Stierman en Gitte van Niekerk.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden