Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De winnaars bij COOP, met midden vooraan mevrouw Bleijenberg.
• De winnaars bij COOP, met midden vooraan mevrouw Bleijenberg.
met video

Lena Bleijenberg (96) heeft genoten van helikoptervlucht boven Ameide

  •   1227 keer gelezen

AMEIDE • De 96-jarige Lena Bleijenberg uit Ameide heeft dankzij een geslaagde actie van een dorpsgenote zaterdag een helikoptervlucht gemaakt boven haar dorp.
De helikoptervluchten werden georganiseerd door de Oranjevereniging van Ameide & Tienhoven. De COOP supermarkt van Arjan de Jong in Ameide had als grote sponsor een aantal vluchten in het sponsorpakket opgenomen. Hiervan zijn er drie verloot onder klanten en drie onder de deelnemers van de Extreme Adventure Games.

"Daarnaast hebben wij er ook een onder het personeel verloot en hebben wij mevrouw Lena Bleijenberg een vlucht cadeau gedaan", meldt Arjan de Jong van de COOP in het dorp.

Anja van der Grijn, bekend van de Termeise films, had het in de aanloop naar de feestweek van Ameide met Lena over de helikopteractie. Ze gaf aan dit een erg leuke actie te vinden. Anja vroeg of zij ook zou gaan als ze uitgeloot zou worden waarop Lena antwoorde: "Nou en of! Ze moeten me er alleen wel in helpen dan hoor!"

Zo ging het balletje rollen. Anja zette via via een actie op, zodat zoveel mogelijk mensen Lena zouden opgeven voor de actie. Dit is zelfs tijdens de opening van de feestweek door voorzitter Govert Bakker van de Oranjevereniging afgekondigd op het podium.

Arjan de Jong: "Toen wij dit hoorden, hebben we bij de Oranjevereniging een extra plaatsje kunnen regelen. Dit onder het mom van 'Lena gaat de lucht in!'."

Arjan en Anja hebben het nieuws over haar deelname persoonlijk gebracht. Arjan: "Ze was helemaal overdonderd, maar razend enthousiast. Een voorbeeld voor menig oudere. Het enthousiasme straalt er vanaf en je krijgt er gewoon energie van."

Zaterdagmiddag genoot Lena van haar helikoptervlucht boven Ameide. "Ik heb er geen woorden voor. Ik denk dat ik niet goed zal slapen vannacht", vertelde ze na afloop tegen Arjan, die enorm van genoten heeft van deze actie. "Zoiets als dit, dat hoort gewoon bij Ameide. Dit laat zien hoe dit mooie dorp in elkaar zit!"

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK