Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Zalen- en partycentrum De Til viert 40e verjaardag

Algemeen 624 keer gelezen

GIESSENBURG • Op zaterdag 15 september 2018 is het veertig jaar gelden dat zalen- en partycentrum, toen nog gemeenschapshuis De Til, officieel werd geopend door de Commissaris der Koningin, de heer Mr. M. Vrolijk.

Het complex aan de Breestraat in Giessenburg is ontworpen door de bekende plaatselijke architect Vendelbosch en werd in ongeveer een jaar tijd gebouwd. De totale stichtingskosten bedroegen destijds 3,5 miljoen gulden.

Verbouwingen
In de loop van de jaren heeft De Til verschillende verbouwingen ondergaan. Nog geen twee jaar na de opening werd de Middenzaal al vergroot. In de negentiger jaren had De Til te maken met capaciteitsproblemen. Er is toen besloten om de grote zaal te verbouwen en te verbinden met de Middenzaal, zodat bij piekmoment deze zalen konden worden samengevoegd. In die periode zijn ook de kantoren naar de voorzijde verplaatst en een tweede foyer bijgebouwd, die alle Giessenburgers nog zullen kennen als Us Stekkie.

De laatste jaren zijn de verbouwing vooral ingegeven vanuit verduurzaming en verfraaiing van het gebouw. Zo is de entree aan de voorzijde vernieuwd, het vergadergedeelte volledig vernieuwd en is de dorpskamer toegevoegd aan de vele functies van het gebouw. De Til is altijd een gebouw in beweging geweest. De vernieuwing van de Raadzaal is hier het meest recente bewijs van.

Buurtbarbecue
De Til laat de veertigste verjaardag niet helemaal stilletjes voorbijgaan. Zo wordt er op zaterdag 15 september een buurtbarbecue georganiseerd, waar men de directe buren trakteert op een barbecue. Op woensdag 26 september organiseert men een ouderenmiddag in samenwerking met de vaste gebruikers de Seniorensoos Giessenburg en zeemanskoor Bestevaer. Ook is men bezig om later dit jaar in samenwerking met de scholen een voorstelling voor de schooljeugd te organiseren. Daarnaast zal op 10 november het evenement Gastvrij Giessenburg weer plaatsvinden. Een leuke gelegenheid voor alle Giessenburgers om gezellig met elkaar te eten en een leuke avond te hebben.

In de afgelopen veertig jaar is De Til voor duizenden mensen de plek geweest waar is gefeest, vergaderd, gerouwd, gezongen, gedanst, geluisterd, ontmoet of bijeengekomen is. Een plek met vele dierbare herinneringen, maar ook een belangrijke voorziening voor de inwoners en verenigingen van Giessenburg.

De toekomst ziet er goed uit voor De Til. Het gebouw is met de tijd meegegaan en plannen voor nieuwe aanpassingen liggen alweer klaar, zodat men ook over 40 jaar dé plek kan zijn in de regio voor feesten en bijeenkomsten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden