Afbeelding
advertorial

Veel (echt)scheidingen na de zomervakantie

Algemeen 347 keer gelezen

De meeste echtscheidingen worden in september aangevraagd. Hoe komt dat?

Een vakantie hoort fijn te zijn. Iedereen leeft er naar toe en heeft hoge verwachtingen. We beginnen de vakantie vaak moe van een jaar hard werken.

Vervolgens wordt er een paar weken heel intensief samengeleefd. Hierdoor wordt datgene wat juist niet goed gaat in een relatie uitvergroot. Kleine irritaties nemen grote vormen aan. Niet vreemd dat juist tijdens en vlak na een vakantie de conclusie wordt getrokken dat een relatie niet meer werkt.

Belangrijk is dat deze conclusie bij thuiskomst onderling wordt uitgesproken. Er kan dan nog besloten worden tot relatietherapie. Als dat geen haalbare kaart meer is zal de moeilijke keuze worden gemaakt om te gaan scheiden. Er breekt dan een onzekere en emotionele periode aan.

In dat geval kan het veel onenigheid en kosten besparen om de scheiding gezamenlijk door een echtscheidingsadviseur/-mediator te laten afhandelen. De kans is dan aanzienlijk groter dat je samen in gesprek blijft en tot een goede regeling komt. De kans op een vechtscheiding is dan vele malen kleiner.

Wat moet er bij een echtscheiding allemaal geregeld worden?

Als er minderjarige kinderen zijn worden allereerst de verdeling van de zorgtaken en de kosten voor de kinderen vastgelegd in een ouderschapsplan.

Daarnaast wordt bekeken of één van beiden behoefte heeft aan alimentatie en zo ja, of de ander dat kan betalen. Ook moet de woonsituatie worden bekeken en de bezittingen worden verdeeld.

Ten slotte is er aandacht voor het pensioen en de gevolgen van overlijden van één van beiden na de echtscheiding. Dit alles wordt beschreven in het convenant.

Zodra alle afspraken zijn gemaakt en schriftelijk zijn vastgelegd wordt het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank ingediend door een advocaat.

Op zoek naar een betrouwbare en deskundige echtscheidingsadviseur/-mediator?

Neem een kijkje op www.devida.nl en vraag een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek aan bij Mirjam Blankesteijn van Devida.

U bent verzekerd van een deskundig en onpartijdig advies, waarbij het belang van eventuele kinderen centraal wordt gesteld. In de gesprekken is ruimte voor de emoties van beiden.

Devida is aangesloten bij het RFEA  (register financieel echtscheidingsadviseur), een waarborg voor onafhankelijk en deskundig advies, met een gedragscode en een onafhankelijke klachtenregeling.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden