Closeup of businesswoman typing on laptop computer
Closeup of businesswoman typing on laptop computer Foto: Stockfoto

Start campagne 'Glasvezel buitenaf' in Leerdam, Vianen en Zederik

Algemeen 694 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Vanaf vrijdag kunnen bewoners van het buitengebied van gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik zich inschrijven voor een glasvezelabonnement.

Als 50 procent van de bewoners van het buitengebied vóór 15 oktober 2018 een glasvezelabonnement afsluit, dan legt Glasvezel buitenaf glasvezel aan. De bewoners van de kernen van de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden kunnen in 2019 rekenen op een aanbod. Zij kunnen zich vanaf dat moment inschrijven.

Om de bewoners van het buitengebied te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning organiseert Glasvezel buitenaf twee informatieavonden:

• Maandag 3 september   Locatie: Huis het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6 in Lexmond
• Dinsdag 4 september      Locatie: Partycentrum Het Dak, Tiendweg 9A in Leerdam

Aanbod
Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod. Zij hebben de keuze uit zes dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement. Naast de abonnementskosten zijn er vastrechtkosten. Voor deze vastrechtvergoeding kan men kiezen voor een eenmalige afkoop van 1900 euro of voor een betaling van 15,00 euro per maand, gekoppeld aan het abonnement bij de dienstaanbieder.

Bewoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aanlegkosten van minimaal 995 euro extra. De dienstaanbieders waaruit men kan kiezen zijn de landelijke partijen Caiway, Cbizz, Delta, Kliksafe, Solcon en Weserve.

Uitnodiging informatiebijeenkomsten
Glasvezel buitenaf kiest ervoor om bewoners persoonlijk te informeren. Daarom viel afgelopen weekend een uitnodiging voor de informatieavonden op de deurmat.

"Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen", vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. 

"Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,

Glasvezel voor de hele gemeente
Het doel van Glasvezel buitenaf is het buitengebied én de kernen van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik, de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden, te voorzien van glasvezel. Zij doen dit in twee delen en starten in het buitengebied (fase 1).

Hier is volgens Glasvezel buitenaf de vraag naar snel internet het grootst. In 2019 krijgen de bewoners van de kernen een aanbod (fase 2). Ook voor hen organiseert Glasvezel buitenaf dan weer informatieavonden. Zij krijgen tegen die tijd persoonlijk bericht daarover.

Wie is glasvezel buitenaf?

Glasvezel buitenaf is een ervaren partij als het gaat om het aanleggen van glasvezel en heeft de ambitie om het buitengebied van Nederland te voorzien van glasvezel. Van Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe, Noord-Holland tot aan Brabant en Limburg. Al ruim 34 campagnes succesvol afgerond. Dat betekent dat 110.000 adressen een aanbod hebben gehad van Glasvezel buitenaf. Maar liefst 60% daarvan kan na aanleg gebruiken maken van een aansluiting.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 7 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden