Rivas, Stockfoto
Rivas, Stockfoto Foto: Richard van Hoek

Rivas Zorggroep vaccineert kinderen tegen DTP, BMR en HPV

Algemeen 640 keer gelezen

REGIO • Rivas Zorggroep verzorgt in augustus en september weer de vaccinaties tegen DTP, BMR en HPV.

Kinderen die zijn geboren in 2005 en 2009 ontvangen hiervoor een oproep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Eerder werden in maart al inentingen gegeven.

Kinderen die zijn geboren in 2009 en dus dit jaar negen worden, krijgen een oproep voor de inenting tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen en rodehond). Meisjes die zijn geboren in 2005 en dus dit jaar dertien worden, ontvangen een oproep voor de inenting tegen baarmoederhalskanker, de HPV-vaccinatie.

Overheid
Alle inentingen worden uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma van de overheid. Volgens de Nederlandse overheid is vaccineren nog altijd het beste en meest betrouwbare middel om te beschermen tegen deze ziekten.

Een vaccinatie tegen DTP en BMR vermindert de kans op een aantal besmettelijke ziekten die ernstige complicaties kunnen geven. In principe mogen alle kinderen gevaccineerd worden, behalve als een kind op dat moment koorts heeft of te weinig weerstand.

HPV-vaccinatie
Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Het HPV-vaccin beschermt meisjes voor een groot deel tegen baarmoederhalskanker. Doordat het virus veel varianten kent, biedt het HPV-vaccin echter geen volledige bescherming. Om baarmoederhalskanker in een vroeg stadium op te sporen, is daarom ook het advies om op latere leeftijd een uitstrijkje te laten maken bij de huisarts.

Twee inentingen
De HPV-vaccinatie bestaat uit twee inentingen. Voorheen kregen meisjes drie inentingen, maar uit onderzoek is gebleken dat twee prikken van het vaccin even goed beschermen. Deze vaccinatie is een vervolg op de vaccinatie die in maart al is gegeven.

Meer informatie: vaccinaties@rivas.nl of 0900-8440. Meer informatie over de vaccins en het volledige vaccinatieschema is te vinden op www.rivas.nl/vaccinaties.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden