• Genieten van het zomerse weer in de schaduw.
• Genieten van het zomerse weer in de schaduw. Foto: aangeleverd

Voor één dag Costa del Zes Molens

Algemeen 1.160 keer gelezen

HOORNAAR • Een nieuwe traditie is geboren: de Costa del Zes Molens. Het woonzorgcentrum in Hoornaar veranderde begin augustus, toen het overal ongekend warm was, voor één dag in een populaire badplaats.

Wat voortkwam uit een grap was binnen zes dagen geregeld. Medewerkers en vrijwilligers van woonzorgcentrum De Zes Molens sloegen de handen ineen en creëerden een Stranddag midden in de polder.

Parasols
Vlak voor het complex stortte aannemersbedrijf De Kuiper vijf kuub zand. Nadat het strand was aangekleed met onder meer parasols, zwembadjes, luchtbedden en waterballonnen barstte het zomerfestijn los.

Bewoners en cliënten die de dagbesteding bezoeken genoten van het heerlijke weer en de sfeer. IJs, patat, minisnacks en cocktails ... ook de inwendige mens kwam volop aan zijn trekken.

Traditie
'Aan het eind van de gezellige, tropische dag kon er maar één conclusie worden getrokken: dit smaakt naar meer', melden de organisatoren. 'De Zes Molens maakt hier een traditie van. Als het volgend jaar wederom zulk mooi weer is natuurlijk. Nederland kende een snikhete zomer. Niet voor iedereen was dat even prettig.'

Binnen De Lange Wei, waar De Zes Molens deel van uitmaakt, was in beide woonzorgcentra het hitteprotocol van kracht. Er was veel aandacht en zorg voor de cliënten en het personeel, die allen het hoofd koel wisten te houden dankzij de ijsjes, milkshakes en limonadedrankjes die dagelijks werden uitgedeeld. Ook verplaatsbare airco's droegen daaraan bij.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Ruim een op de drie inwoners Molenlanden wil geen asielopvang in de gemeente Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden