• De clips van Sunset Yellow hebben een absurdistische ondertoon.
• De clips van Sunset Yellow hebben een absurdistische ondertoon. Foto: Ferry Verheij

Eerste optreden voor Sunset Yellow tijdens bandjesavond feestweek Ottoland

Algemeen 1.162 keer gelezen

OTTOLAND • De Ottolandse feestweek heeft vrijdag 17 augustus de primeur van het eerste optreden van de Alblasserwaardse band Sunset Yellow.

Levende kerstbomen, een dansende taxichauffeur, een artiest met een bijzonder vogeltje, een bloedserieuze wedstrijd wie de ander het eerst aan het lachen maakt; de clips van Sunset Yellow hebben alle een absurdistische insteek.

De muziek is licht, vrolijk, funky en meerstemmig. De neven Gerjan de Vries uit Brandwijk en Jan de Gier uit Langerak (hun beider wieg stond in Goudriaan) wisten er op Facebook een fors publiek mee te bereiken. "We speelden samen in de band E110, tot die in 2007 stopte. Maar we zijn altijd met zijn tweeën muziek blijven maken", vertelt Jan. "Alleen voor onszelf; we hadden geen podium."

Clip
Het maken van een anthem en bijbehorend filmpje voor een Goudriaans evenement bracht het balletje van Sunset Yellow (de officiële benaming van de stof E110) aan het rollen. "Dat beviel heel goed, dus zeiden we tegen elkaar: 'Dit gaan we ook met onze liedjes doen.'" Ze schakelden de hulp en filmkunsten van vriend Otto-Bert Thijs in en stelden zichzelf een doel: elke maand een clip posten. "Dat lukte een keer of twee, drie, maar de tussenpozen werden al snel langer", grijnst Jan.

Netwerk
In totaal kwamen er zeven online te staan op Facebook. Daarna viel het stil. Maar het tweetal had inmiddels wel de aandacht getrokken van de organisatoren van de Ottolandse feestweek, die voor de openingsavond de Alblasserwaardse act vastlegde.

"Wij zeiden ja, maar we hadden toen nog geen band en live optredens hadden we nooit gedaan. Via ons muzikale netwerk haalden we gitarist Tim Leguijt en toetsenist Jeroen Audier binnen. Zij vonden Sunset Yellow al tof en de afgelopen maanden bleek het samen heel goed te klikken."

Cover
De zeven beschikbare nummers kregen een iets uitgebreider jasje om een set van een goed half uur mee te vullen. "Al zijn ze grotendeels wel hetzelfde gebleven als het origineel. En we gooien er een cover tussendoor. Geinig is trouwens dat het ons eerste optreden is, maar dat we voor de dag erna ook een aanvraag kregen voor een concert in Barendrecht. Dus het gaat lekker. En of we meer op gaan treden? Ik zou het echt niet weten. Eerst maar eens kijken hoe het komend weekend gaat."

Sunset Yellow staat om 21.30 uur op de planning tijdens de Ottolandse Bandjesavond. De entree is 5 euro. Om 22.15 uur spelen Saint Vincent and the Grenadines, gevolgd door klompenrockband Niks aan de Zeis om 23.00 uur. Michael van Hoorne sluit vanaf 23.45 uur deze muzikale openingsavond van de Ottolandse feestweek af. Meer informatie over de feestweek is te vinden de Facebookpagina van oranjevereniging Beatrix.

Geurt Mouthaan

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden