Afbeelding
Foto: Rick den Besten -
vierdaagse

Frieda Brouwer: 'Bij regen zou ik het niet volhouden'

Algemeen 641 keer gelezen

NIJMEGEN/NIEUWLAND • Frieda Brouwer uit Nieuwland is een typische mooi weer-loper. Dus deze editie van de Nijmeegse Vierdaagse is haar op het lijf geschreven. 

Ze straalt helemaal, deze donderdagmiddag. "Ik vind het heerlijk dit weer. Het is ook zo makkelijk, je hoeft nergens aan te denken. Geen regenjasje mee, helemaal niets." Aan wandelen met regenachtig weer heeft ze dan ook een hekel. "Ik ben echt een mooi weer-loper. Ik zou het bij regen helemaal niet volhouden, denk ik. Ik moet er niet aan denken." 

De Nieuwlandse doet al voor de veertiende keer mee aan het grote wandelevenement in en rondom Nijmegen. Qua training doet ze eigenlijk niet zoveel. Wat rondjes door het dorp. En natuurlijk staat de Glasstadmars en de Bloesemtocht elk jaar op de kalender. "Weet je, het gaat ook tussen je oren zitten. Op een gegeven moment weet je dat je het kunt. En je voelt het aan je lijf." Blaren? "Daar doe ik niet aan mee." 

De laatste zes jaar liep ze de Vierdaagse gewoon in haar uppie. Ook dat noemt ze "heerlijk". "Je kunt stoppen wanneer je wilt." En dat is best handig. "Ik liep eerdere edities met een paar andere meiden. Dan sta je bij een plaspauze dus de hele tijd op elkaar te wachten. Helemaal niet handig." 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden