Afbeelding

Vincent Faay wint Open Zederik Kampioenschap Forelvissen

Algemeen 741 keer gelezen

MEERKERK • Vincent Faay heeft zaterdag 14 juli het Open Zederik Kampioenschap Forelvissen gewonnen.

Organisatie was in handen van Den Hâneker-lid Forellenvisvijvers Zederik aan de Broekseweg 28 in Meerkerk. Alle forellen die de vissers gevangen hebben tijdens het Open Zederik Kampioenschap zijn gedoneerd aan Zorgboerderij de Regenboogforel. Zij zullen de forellen roken en deze worden vervolgens aan de Voedselbank ter beschikking gesteld.

Voor team Zederik gaan Roy Wintmulder, Rick Jerphanion, Geert van der Ham, Jos van Veen en Kenneth Soeroredjo deelnemen aan het Nederlands kampioenschap, georganiseerd door de NVVF Nederlandse Vereniging Vissen Forelvissen. Dit kampioenschap wordt gehouden op 6 oktober 2018 in Zeeland. Aan dit evenement nemen vijvers vanuit het hele land deel.

Het gaat hierbij niet alleen om een visje vangen, maar er wordt ook gekeken naar de techniekbeheersing van het vissen, zodat men ook in moeilijke (weers)omstandigheden een vis kan vangen.

Een week geleden, op zaterdag, 7 juli, werd het NK Forelvissen voor de jeugd gehouden bij Forellenvisvijvers Zederik. Aan dit NK deden 24 jeugdige deelnemers mee in twee categoriën: Groep A ( jeugd tot en met 11 jaar) en Groep B (jeugd van 12 tot en met 15 jaar).

Het was een prachtige vismiddag met de beste forelvissers van Nederland en de vangst was goed. De jeugdige vissers hadden zich allemaal geplaatst via de lokale visvijvers en kwamen daar voor uit. Elk team bestond uit drie leden verdeeld over de leeftijdscategorieën.

In groep A werd van Team Zederik Robin Macker tweedee, in groep B werd van Team Zederik Jasper van Dongen vijfde en Sanne van der Leeden eindigde als elfde. Van de acht teams eindigde Team Zederik op de tweede plaats.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden