Afbeelding

Orgelconcert Martin Mans in Gorinchem

Algemeen 596 keer gelezen

GORINCHEM • De bekende organist Martin Mans verzorgt op woensdag 15  augustus een concert in de Grote Kerk in Gorinchem.

'Martin Mans speelt jouw verzoek' is het thema. De concertbezoeker wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. Het programma na de pauze is aan de verzoeken gewijd. Voor de pauze speelt hij onder andere een improvisatie over het thema 'Trouw' en heeft hij een 'Meditatief Moment.' Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals: 'Air' van Bach en de 'Toccata Suite gotique' van Boëllmann waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk zal laten horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: 'Concert d'Orgue à Paris'. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. Martin is een gepassioneerd musicus die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. 'Je hebt een heel orkest tot je beschikking' zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Aanvang is om 20:00 uur. Toegangsprijs bedraagt 10 euro (bij reservering online 9 euro). Leden PCOB, KBO en ANBO mogen voor 8 euro naar binnen en kinderen tot en met elf jaar voor 5 euro. Reserveren kan via www.martinmans.nl of 06-25391903. Er is ook kaartverkoop aan de kerk. Voorverkoopadres is VVV-Gorinchem aan de Groenmarkt 8.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden