Afbeelding

Bestuur PvdA: 'Progressief Molenlanden is oude politiek'

Algemeen 1.719 keer gelezen

GIESSENLANDEN/MOLENWAARD • Het afdelingsbestuur van PvdA Molenlanden is niet blij met de komst van Progressief Molenlanden, opgericht door de huidige PvdA'ers Ferry van der Koelen (raadslid Giessenlanden), Johan de Kruijk (raadslid Molenwaard) en Paul Verschoor (wethouder Molenwaard), laat het maandagavond in een verklaring weten.

Nog geen vier maanden geleden kozen de leden van PvdA Molenlanden, volgens het afdelingsbestuur, vol overtuiging en unaniem voor Doe Mee! Molenlanden.'Krachten bundelen en geen versnippering. Een laagdrempelige nieuwe beweging voor alle inwoners van Molenlanden. We betreuren het dan ook enorm dat drie huidige PvdA-leden met Progressief Molenlanden teruggrijpen op oude politiek en de poging tot krachtenbundeling onnodig ondermijnen'.

Versnippering
Volgens het afdelingsbestuur hebben lokale partijen hun nut en bestaansrecht bewezen. 'Maar tegelijkertijd is de politieke versnippering versterkt en is de vorming van een stabiel college soms heel erg moeilijk gebleken'. Het bestuur verwacht dat veel inwoners zich zullen herkennen in het (concept)verkiezingsprogramma van Doe Mee! Molenlanden. 'Of ze nu progressief, christelijk of liberaal zijn'.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden