Afbeelding

Enorme kansen voor het technisch onderwijs regio Gorinchem

Algemeen 694 keer gelezen

GORINCHEM • Stichting Wetech, een kring van bedrijven die techniekschool Het Gilde steunen, organiseerde maandag 9 juli een miniconferentie op het Gilde Vakcollege Techniek rondom het thema 'Door verzilveren naar goud!'.

Het technisch onderwijs krijgt vele miljoenen vanuit Den Haag die ervoor moeten zorgen dat er goed technisch geschoold personeel beschikbaar komt voor op de arbeidsvloer. Essentieel hierin is de rol van het bedrijfsleven.

De vele belangstellenden hoorden de oproep van Henri van Breugel, scheidend directeur van het Gilde, om het geld dat beschikbaar komt vanuit de Haagse politiek optimaal te benutten voor het scholen van technische vaklieden voor de regio Gorinchem. Door de aanwezigheid van bestuurders van omliggende gemeentes en schoolbesturen werd duidelijk dat de contouren van de concept regio Gorinchem wel eens uitgebreid zouden kunnen worden.

Martijn Sanders (OCW) benadrukte dat het beschikbare geld bestemd is voor het technisch vmbo-onderwijs en alleen gebruikt mag worden voor de harde technische profielen. Het aankopen van een ander pand (het Gilde worstelt al jaren met een enorm ruimtetekort) moet uit andere middelen bekostigd worden.

Wethouder van onderwijs, Ro van Doesburg van de gemeente Gorinchem sprak de toezegging uit dat de gemeente Gorinchem ook haar verantwoordelijkheid wil nemen en mee zal denken om de toekomst van het Gilde in de regio Gorinchem veilig te stellen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden